Tvättar...
Publicerat: 2012-01-31 Kl: 12:26:11 | I kategori: Vardag | 0 kommentarerMåste duscha och handla lite under tiden som jag tvättar, saknar frukt hemma. Att bjuda gästerna på frukt har alltid varit ett måste hemma hos mamma, och nu fortsätter samma tradition hos mig och mina syskon.
Måste komma på något gott att bjuda på ikväll, som både barn och vuxna uppskattar...
Ses igen !
Godmorn...
Publicerat: 2012-01-31 Kl: 09:04:10 | I kategori: Vardag | 0 kommentarerMina sköna soffor...
Publicerat: 2012-01-30 Kl: 10:32:28 | I kategori: Inredning | 2 kommentarerSka äta frukost och ringa några samtal under tiden. Måste även handla lite mat, för ikväll ska det bli ris med kycklingcurry till middag...
Kl 02.17...
Publicerat: 2012-01-30 Kl: 02:27:25 | I kategori: Mina tankar | 0 kommentarerFörresten tror jag har missat att berätta om mina nya soffor, får visa en bild imorn. Kan bara säga sofforna var en av dem bästa köpen jag gjort hehe ...
Bestämde mig inatt för en rolig och nyttig sak men får vänta med och berätta tills det blir säkert, vem vet jag kanske ändrar mig till imorn hehe...
Nu ska jag hoppa i säng!!!
Present...
Publicerat: 2012-01-30 Kl: 02:09:48 | I kategori: Inredning | 0 kommentarerFick detta fina bestickset av märket Sorrento ( köpt på DUKA ) i inflyttningspresent, gissa om jag blev glad. Har två av dessa bestickset nu. Ska använda dem till fina middagar när jag får gäster...
Tårta...
Publicerat: 2012-01-29 Kl: 16:36:57 | I kategori: Mat & Recept | 0 kommentarerTårtan dekorerades med jorgubbar...
Och så fick vi inte glömma dem nio ljusen...
Hipp Hipp Hurra Hurra Hurra ! ! !
Frukost...
Publicerat: 2012-01-29 Kl: 14:19:05 | I kategori: Vardag | 0 kommentarerMin frukost: Apelsinvatten, apelsinskivor och avokado... himmelskt ...
Smycken...
Publicerat: 2012-01-28 Kl: 19:57:11 | I kategori: Shopping | 0 kommentarerOch så mina söta örhängen som jag ville ville ville ha...
Sallads recept...
Publicerat: 2012-01-28 Kl: 19:30:14 | I kategori: Mat & Recept | 1 kommentarerO här kommer receptet på min goda sallad...
Ingredienser
Spenat
Tomat
Gurka
Röd paprika
Sås
2 msk ättiksprit
1 msk olivolja
2 tsk salladskrydda
1 tsk malen svartpeppar
1 tsk salt
Hacka tomaten, paprika och gurkan i stora bitar för att spara smaken av grönsakerna, men däremot ska ej spenaten hackas. Blir mycket godare så, och salladen ser även finare ut då hehe :) ... Sedan blandar jag grönsakerna i en durkslag så att verkligen all tomatsaft och vatten rinner av, annars går smaken på såsen förlorad om det blandas med för mycket vätska. Sen när salladen känns tillräckligt torr, så kan du välja ett fint skål som du ska servera salladen i.
Såsen ska först blandas i ett glas för sig, var noga med att röra om ordentligt. Sedan häller du såsen över grönsakerna och blandar igen. Sen är det färdigt att servera.
Hoppas det smakar :-) ...
Dagen i repris...
Publicerat: 2012-01-27 Kl: 23:25:40 | I kategori: Vardag | 5 kommentarerSenare vid 11 tiden passade jag och systrarna på att utnyttja Åhlens rea, och det blev mååånga kassar fyllda kan jag säga. Jag fyndade bland annat lakan, handukar, ljus... Ja lite allt möjligt som behövdes till min nya lägenhet :) ...
Dagen avslutades med en god middag hemma, och på menyn stod det potatisgratäng med sallad... Gott!!!
Jag måste erkänna att mina sallader är bland dem godaste. Receptet ska jag självklart dela med mig, ifall någon vill...
God morgon!
Publicerat: 2012-01-27 Kl: 05:55:08 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarerGodmorgon på er! Kl är 05.40 och jag är redan vaken hehe inte så kul, vaknade redan för en timme sedan så jag är inte världens piggaste kanske. Men ska iväg snart med syrran på något kul... Ska berätta mer sen när jag är hemma. Ses snart!
Mumsig kladdkaka...
Publicerat: 2012-01-26 Kl: 10:32:09 | I kategori: Mat & Recept | 0 kommentarerHär kommer en recept på en mumsig kladdkaka som jag bjöd på förra veckan. Det gillades starkt!
Recept
Ingredienser
2 ägg
2.5 dl socker
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
100g smör
1 dl mjöl
1/2 tsk salt
- Sätt ugnen på 175 grader
- Smält smöret i en kastrull
- Vispa ägg och socker tills det blir poröst
- Blanda samman med resten av ingredienserna, obs blanda försiktigt annars blir smeten luftig och kladdkakan torr.
- Häll ner smeten i en brödad form
- Grädda i 15-20 minuter beroende på hur kladdig du vill ha kakan.
- Låt svalna och servera med grädde eller glass. (Själv hade jag varken grädde eller glass hemma, så jag serverade med vailjsås istället och det var supergod!)
Online igen...
Publicerat: 2012-01-26 Kl: 10:10:17 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarerPrecis nu är jag online igen! I och med flytten så hade vi inte tillgång till internet i den nya lägenheten. Det tog lite tid med beställningen och igår löste det sig äntligen. Nu har jag bredband hemma, åhh vad jag är glad. Mycket kunde inte göras just för att internet inte fanns, tråkigt ;-(
Men vet ni vad, nu ska det bloggas för fullt!!!
Kreativitet trots illamåendet...
Publicerat: 2012-01-14 Kl: 15:35:27 | I kategori: Makeup o Hårstyling | 1 kommentarerSå kan det bli ibland när man är frisör i en familj med många tjejer :)...
Hoppas dem kände sig fina i håret...
Inredningsångest...
Publicerat: 2012-01-07 Kl: 18:30:29 | I kategori: Inredning | 0 kommentarerMåste gå runt i massa affärer för att hitta dem rätta möbler, så jag inte gör några dumma inköp. Fast det kommer bli kul ändå att äntligen kunna inreda sitt eget hem...
Polkagrisfabriken...
Publicerat: 2012-01-07 Kl: 18:21:50 | I kategori: Vardag | 0 kommentarerMummmmssss...
Självklart köpte jag med mig en gigantisk klubba, till min syster son...
Ris med blandade grönsaker...
Publicerat: 2012-01-07 Kl: 18:07:54 | I kategori: Mat & Recept | 0 kommentarer2 glas ris
4 glas vatten
1 buljong
2 msk salt
1 glas blandade grönsaker (ärtor,majs,paprika)
1. Häll i lite flytande margarin i grytan
2. Tillsätt 2 glas ris och stek riset lite, sedan ska det tillsättas grönsaker, buljong och salt. Rör ihop alting.
När du har rört ihop alt så kan du hälla i 4 glas kokt vatten (viktig att vattnet är kokt). När det börjar kokas, så sänker man värmen och låter den vara tills man ser att det inte finns något vatten kvar. Viktig att inte röra om när du har tillsat vatten, annars blir riser för degig.
När det inte finns något vatten kvar, så kan du gärna smaka lite. Är riset hårt så kan du tillsätta lite mer vatten, annars så är den färdig och servera. Så ska den se ut när den är färdig.
Hoppas det smakar...