Macarons...
Publicerat: 2012-02-28 Kl: 21:09:36 | I kategori: Mat & ReceptÅååh vad jag blir sugen på macarons när jag ser på dessa bilder. Finns massor med macarons recept på nätet, hoppas jag nångång ochså vågar testa receptet...
( Bilder lånad av google )
Grundrecept mandelkakor
4 st ekologiska äggvitor
0,5 dl strösocker
150 gr skållad och malen sötmandel
4 dl florsocker
Grundrecept smörkräm
100 gr mjukt smör
1,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 st ekologisk äggula
Några droppar valfri hushållsfärg
Hallonmacarons
Färga macaronsmeten med röd hushållsfärg. Smaksätt krämen med 2 matskedar hallonsylt.
Smörkräm
Vispa smör, florsocker och vaniljsocker vitt och pösigt. Vispa ner äggulan. Färga med karamellfärg och smaksätt med valfri smak/essens. Färga macaronsmeten med röd hushållsfärg. Smaksätt krämen med 2 matskedar hallonsylt. Spritsa sedan ut krämen på undersidan av 25 mandelkakor. Lägg resten av mandelkakorna över som lock.
Receptet är lånad av kocken Leila Lindholm
( Bilder lånad av google )
Grundrecept mandelkakor
4 st ekologiska äggvitor
0,5 dl strösocker
150 gr skållad och malen sötmandel
4 dl florsocker
Grundrecept smörkräm
100 gr mjukt smör
1,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 st ekologisk äggula
Några droppar valfri hushållsfärg
Hallonmacarons
Färga macaronsmeten med röd hushållsfärg. Smaksätt krämen med 2 matskedar hallonsylt.
1 ( gör så här ) Mandelkakor
Sätt ugnen på 150 grader.
Vispa äggvitorna på låg hastighet i en bunke och öka efter hand. Tillsätt strösocker, lite i taget och vispa till en toppig maräng. Blanda försiktigt ner malen mandel och florsocker. Spritsa eller klicka ut smeten till 50 runda klickar, stora som femkronor, på en plåt med Silpat eller bakplåtspapper. Låt kakorna vila på plåten 15 minuter för att förhindra dem från att spricka i ugnen. Grädda kakorna i nedre delen av ugnen cirka 12 minuter, de skall vara lite mjuka i mitten. Dra bort Silpat/bakplåtspappret från plåten direkt och låt kakorna svalna.
Smörkräm
Vispa smör, florsocker och vaniljsocker vitt och pösigt. Vispa ner äggulan. Färga med karamellfärg och smaksätt med valfri smak/essens. Färga macaronsmeten med röd hushållsfärg. Smaksätt krämen med 2 matskedar hallonsylt. Spritsa sedan ut krämen på undersidan av 25 mandelkakor. Lägg resten av mandelkakorna över som lock.
Receptet är lånad av kocken Leila Lindholm
Kommentarer
Trackback