Fetaost bullar...
Publicerat: 2012-04-27 Kl: 22:29:54 | I kategori: Mat & ReceptHär kommer äntligen receptet på fetaost-bullar.
Ingredienser
50 gr jäst
2 msk socker
1 tsk salt
8 dl mjöl
2 dl fingervarm mjölk
1 dl fingervarm vatten
1 dl olja
2 ägg
Till fyllningen tar jag persilja och ost.
Smula jästen i en degbunke, tillsätt sedan fingervarmt mjölk och vatten och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt sedan socker, salt och olja och rör om ordentligt. Arbeta sedan in mjölen, ta lite i taget och arbeta tills degen blir smidig. Låt sedan jäsa i 30 minuter.
När degen jäst färdig så tar man lite av degen typ lika stor som en golvboll och börjar forma :)
Öppna degen i handflatan, se till så att det blir en jämn yta.
Ta en klick av fyllningen beroende på hur mycket ost du vill ha och sätt det i mitten av degen.
Vik ihop kanterna till en liten rund boll. Och placera på en plåt med bakplåtspapper, och ha den ojämna sidan av bullen under.
Vispa två äggula och pensla på lätt. Grädda i ugnen på 200 grader i 10 minuter ungefär. Annars kolla så att dem blir bruna.
Och nu är dem klara... Det går jättebra att frysa in dem om man vill. Så tjejer börja baka nu!
Ingredienser
50 gr jäst
2 msk socker
1 tsk salt
8 dl mjöl
2 dl fingervarm mjölk
1 dl fingervarm vatten
1 dl olja
2 ägg
Till fyllningen tar jag persilja och ost.
Smula jästen i en degbunke, tillsätt sedan fingervarmt mjölk och vatten och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt sedan socker, salt och olja och rör om ordentligt. Arbeta sedan in mjölen, ta lite i taget och arbeta tills degen blir smidig. Låt sedan jäsa i 30 minuter.
När degen jäst färdig så tar man lite av degen typ lika stor som en golvboll och börjar forma :)
Öppna degen i handflatan, se till så att det blir en jämn yta.
Ta en klick av fyllningen beroende på hur mycket ost du vill ha och sätt det i mitten av degen.
Vik ihop kanterna till en liten rund boll. Och placera på en plåt med bakplåtspapper, och ha den ojämna sidan av bullen under.
Vispa två äggula och pensla på lätt. Grädda i ugnen på 200 grader i 10 minuter ungefär. Annars kolla så att dem blir bruna.
Och nu är dem klara... Det går jättebra att frysa in dem om man vill. Så tjejer börja baka nu!
Kommentarer
Postat av: Anonym
Du menar 2 dl mjölk
Postat av: inspirationnn
hehe här blev det lite felstavning :-) yes, jag menade mjölk. Ha det fint!
Postat av: nora
tack för receptet!
men hur blir det nu, 8 dl mjöl eller 2 dl mjölk?
(förvirrad)
Svar:
None None
Trackback