Macarons...

Publicerat: 2012-02-28 Kl: 21:09:36 | I kategori: Mat & Recept


Åååh vad jag blir sugen på macarons när jag ser på dessa bilder. Finns massor med macarons recept på nätet, hoppas jag nångång ochså vågar testa receptet...







( Bilder lånad av google )

Grundrecept mandelkakor

4 st ekologiska äggvitor
0,5 dl strösocker
150 gr skållad och malen sötmandel
4 dl florsocker

Grundrecept smörkräm

100 gr mjukt smör
1,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 st ekologisk äggula
Några droppar valfri hushållsfärg

Hallonmacarons

Färga macaronsmeten med röd hushållsfärg. Smaksätt krämen med 2 matskedar hallonsylt.

1 ( gör så här ) Mandelkakor

Sätt ugnen på 150 grader.

Vispa äggvitorna på låg hastighet i en bunke och öka efter hand. Tillsätt strösocker, lite i taget och vispa till en toppig maräng. Blanda försiktigt ner malen mandel och florsocker. Spritsa eller klicka ut smeten till 50 runda klickar, stora som femkronor, på en plåt med Silpat eller bakplåtspapper. Låt kakorna vila på plåten 15 minuter för att förhindra dem från att spricka i ugnen. Grädda kakorna i nedre delen av ugnen cirka 12 minuter, de skall vara lite mjuka i mitten. Dra bort Silpat/bakplåtspappret från plåten direkt och låt kakorna svalna.


Smörkräm

Vispa smör, florsocker och vaniljsocker vitt och pösigt.
 Vispa ner äggulan. Färga med karamellfärg och smaksätt med valfri smak/essens. Färga macaronsmeten med röd hushållsfärg. Smaksätt krämen med 2 matskedar hallonsylt. Spritsa sedan ut krämen på undersidan av 25 mandelkakor. Lägg resten av mandelkakorna över som lock.

Receptet är lånad av kocken Leila Lindholm
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0